vrijdag 14 januari 2011

Ploctones gaan er weer helemaal voor


We zagen ze al veel vaker, in 2008 in Delft en Museum Beelden aan Zee, precies twee jaar geleden hier in De Burcht en in juni 2009 op IJazz, maar dat is dus alweer anderhalf jaar geleden, hoogste tijd om de stand van zaken op te nemen bij The Ploctones bij het Leids Jazz Trio in het kader van de komende Leidse Jazz Week.

Deze tour was een gevolg van de Boy Edgar prijs 2010 die Anton Goudsmit vorig jaar won. Naast een aantal nummers van hun vorige cd speelden ze veel werk van hun nieuwe cd die waarschijnlijk in februari uitkomt en op 14 mei in De Melkweg wordt gepresenteerd.

Tijdens de eerste set had Efraïm Trujillo wat problemen met het geluid, maar dat mocht de pret niet drukken. The Ploctones spetterden als vanouds, hoewel het nieuwe werk wat ingetogener lijkt dan het oude. Maar zeker niet minder goed. En een nummer als Circus is dan wél weer helemaal de oude Ploctones.

Zoals altijd stelen Anton en Efraïm de show, maar minstens zo belangrijk is de ritmesectie met Jeroen Vierdag op bas. In de pauze worden de geluidsproblemen opgelost en daarna gaan ze echt helemaal los.

Martijn Vink is de onmisbare drummer van het gezelschap, die als altijd weer indruk maakte met zijn geweldige spel. De uitverkochte tuinzaal van De Burcht genoot volop en nadat het concert geëindigd was met het knallende Muchacho wisten ze de band nog tot twee toegiften te porren.
Ja met The Ploctones gaat het nog steeds uitstekend, benieuwd naar die nieuwe cd, want deze avond was er een om niet snel te vergeten.

Links:
Ploctones
Leids Jazz Trio

Geen opmerkingen: