zondag 2 januari 2011

Lente in Leiden met Marion en Mischa


Na alle sneeuw, kou en gladheid van de afgelopen tijd leek het vandaag opeens wel lente, in elk geval was het mooi genoeg om weer eens naar De Zijlstroom in Leiderdorp te fietsen. Afgelopen jaar veelvuldig geweest, voor het laatst op 17 oktober. Toen speelde daar het Marion Schmitz Trio en vandaag stonden ze er weer, met Pieter van Santen op de toetsen en Gunnar Graafmans op drums.
Leuk optreden om het jaar mee te beginnen met bekenden en minder bekende standards, allerlei stijlen van jazz, tot latin, van bluesjes to ballads. Gaandeweg steeds meer improvisatie en ook wat nummers met alleen drums en toetsen, een mooi begin van dit nieuwe jaar.

Dan weer terug naar Leiden waar het Mischa van der Wekken kwartet in De Twee Spieghels speelde. Mischa (tenor- en sopraansax) was daar vorig op 24 oktober ook al met een kwartet, maar vandaag was de line-up helemaal anders. Met Jasper Lekkerkerker op piano (eerder gezien op dit podium met Andreas Metzler), Bart Tarenskeen op bas en Klaas Balijon op drums.

Puik gezelschap dus en hoewel het een gelegenheidsformatie was, groeiden ze tijdens het optreden. Het was weer zeer de moeite waard in De Twee Spieghels.
En over De Twee Spieghels gesproken, daar wordt het de komende week héél interessant met de voorrondes van de Leidse Jazz Award en de Leidse Jazz Week. Vanaf nu 7 dagen per week open en de komende weken bijna dagelijks live muziek!

LINKS:
Marion Schmitz
Pieter van Santen
Gunnar Graafmans
De Zijlstroom
Mischa van der Wekken
Jasper Lekkerkerk
Bart Tarenskeen
Klaas Balijon
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: