zondag 30 januari 2011

Afwisselende avond bij het Open Podium Leiden-Noord


Het Open Podium Leiden-Noord bestaat vandaag 10 jaar en daarom begon de avond, net als 10 jaar geleden, met een korte trommelsessie. Het podium is een platform voor zowel jonge als oudere, beginnende als doorgewinterde muzikanten met op een avond vier verschillende, korte optredens.

Na de opening is het Wereldmuziekorkest aan de beurt, een bont gezelschap dat muziek uit alle windstreken speelt, van Rusland tot Rwanda, van China tot Mexico. Ze staan hier wel vaker en ze zorgen dan altijd weer voor nieuw repertoire. Nieuw is dat er ook gezongen wordt, een soort side-project van het Wereldmuziekorkest.

Ed Citroen gooide ooit hoge ogen bij het Gouden Pet Festival in Leiden, nu laat deze singer-songwriter uit Voorschoten binnen horen wat hij kan. Hij zingt vooral eigen nummers en een enkele cover, jammer alleen dat het geluid niet goed is, veel te veel galm, waardoor de teksten moeilijk te verstaan zijn.

Dat is weer beter bij André en Jannum, een opmerkelijk duo op piano en viool. Naast covers van Radiohead, Led Zeppelin en Queen spelen ze ook een eigen nummer. De zaal gaat uit zijn dak en in oktober staan ze hier waarschijnlijk weer.

De avond sluit af met de Docosband, waarvan alle muzikanten ook lid zijn van de tafeltennisvereniging Docos. Ze spelen een aanstekelijke mengeling van folk, country en blues, meer en minder bekend uit de hele vorige eeuw. Prima afsluiter voor weer een afwisselende avond, met dank aan Maarten Witkam (met gitaar in het midden) die dit Open Podium al 10 jaar met succes organiseert.

LINKS:
Open Podium Leiden-Noord
Ed Citroen
André en Jannum

Geen opmerkingen: