dinsdag 11 januari 2011

Vierde voorronde Leidse Jazz Award van hoog niveau


Drie groepen deze avond in De Twee Spieghels, te beginnen met het trio rond gitarist Alban Claret met Jordi Cassagne op bas en Attila Gyarfas op drums. Het gaat hier om de solist, de gitarist dus en die is meer dan geweldig. Hij is van alle markten thuis, maakt er mooie showcase van. Ze spelen aan een stuk door, zonder pauze tussen de nummers en dus is er weinig interactie met het publiek, maar ja dat is een keuze.
De groep als geheel klonk af en toe een beetje rommelig, dat zou nog wel wat strakker kunnen. Maar van deze gitarist gaan we in de toekomst meer horen.

De tweede groep was die van pianist David Sancho met Maksim Perepelica op bas en Luis Mora op drums. Ze gaan er gelijk vol voor en spetteren van begin tot einde en de band blijkt een hecht trio te zijn. Waren we onder de indruk van de gitarist in de eerste set, dit trio spande de kroon!

Als derde tenslotte was het de beurt aan altsaxofonist Donald Simoen met bassist Thomas Pol (vorige week hier nog met Maurits Woudenberg) en drummer Mark Schilders (die we de laatste tijd al vaker hier zagen met Marzio Scholten en elders met Tom Beek en Lavalu). Alweer een prima band en een uitstekende saxofonist met een mooi warm geluid.

Lastige taak voor de jury bestaande uit Ken Vos, Pieter van Santen en Eric van 't Groenewoud. Hun oordeel over Donald Simoen is dat hij mooie lijnen mengt met avontuur en risico's, dat Alban Claret een geweldige techniek laat zien, maar dat er aan het ensemblespel een en ander schort en dat David Sancho virtuoos en veelzijdig is. David (rechts) is dan ook de winnaar van deze avond en gaat door naar de finale op 20 januari in de Q-Bus.
Donald Simoen wint de publieksprijs. Links op de foto presentator Fons Delemarre, die alle bands aan- en afkondigt en ook de winnaar bekent maakt.

Nadat David bekomen is van zijn overwinning geeft hij samen met zijn bassist Maksim en gitarist Alban nog een jamsessie. Een perfecte combinatie.

En als dan op het eind ook nog Bram op mondharmonica meedoet is het feest compleet! De mooiste voorronde avond tot nu toe.

LINKS:
Alban Claret
Donald Simoen
Leidse Jazz Week
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: