woensdag 12 januari 2011

Voorlaatste voorronde Leidse Jazz Award opnieuw close finish


Weer drie groepen vanavond bij de vijfde voorronde van de Leidse Jazz Award. Als eerste Julien Ménagé op piano, met Sinil Jo op gitaar, Bambam Rodriguez op bas en Jelle van Giel op drums. Spelen voornamelijk eigen composities in een moderne, hedendaagse jazzstijl. De band swingt en naast de pianist heeft ook de gitarist een belangrijke rol.

Daarna kwamen er twee zangeressen, als eerste Melissa Oliviera uit Portugal met Jorn ten Hoopen op gitaar, Lina Sommer op sax, Inma Galliot op bas en Niek de Bruin(?) op drums.Een eigen compositie, eigen bijzondere arrangementen en dan ook nog een eigen geluid. Niet te missen voor wie van Lambert, Hendricks en Ross houdt.

Zangeres Lorena del Mar zou hier eigenlijk vorige week dinsdag al staan, maar zat vast op een vliegveld in Spanje. Met Alex Koo op piano, Steven Willem Zwanink op bas en Robbert Jan van Straalen op drums speelde ze hier een inhaalslag. Lorena heeft een geweldige stem en is net als Melissa deels geïspireerd door Jon Hendricks. Mooi kwartet, zelfverzekerd, goede timing en een prachtige eigen ballad (distance) als uitsmijter. En daarmee won ze de pubnlieksprijs.
Maar door na de finale is uiteindelijk, na lang beraad, toch Julien Ménagé geworden, vanwege zijn goede eigen composities en omdat hij de jazz nieuwe wegen doet inslaan.

LINKS:
Julien Ménagé
Melissa Oliveira
Leidse Jazz Week
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: