zaterdag 22 januari 2011

Mooie showcase BplusC in De Waag


Naast de kroegentocht op woensdag is er nog een traditie tijdens de Leidse Jazz Week: het optreden van diverse jazz-ensembles van BplusC in De Waag op zaterdag.

De middag opent met twee jazzbands onder leiding van Anja Nielsen op basgitaar. Anja kennen we natuurlijk vooral als saxofoniste én als jurylid van de Leidse Jazz Award, maar hier zorgt ze op haar bas dat alles in het gareel blijft lopen.

Daarna volgt een boeiende workshop onder leiding van Johan Plomp, dirigent van het Rotterdam Jazz Orchestra, waarbij ongeveer 30 muzikanten, de XXL Big Band, in een uur tijd een nummer maken, instant composing avant la lettre. En niks geen bladmuziek, samenspel en goed opletten, daar gaat het om.

Vervolgens speelt de Really Big Band van BplusC onder leiding van Martien de Kam een half uur meer en minder bekende werken.

En de middag eindigt met de uitvoering van het eerder gemaakte nummer door de XXL Big Band onder leiding van Johan Plomp. Mooi om te zien dat als je 30 muzikanten een uur bij elkaar zet er dit resultaat kan staan.

LINKS:
Leidse Jazz Week
BplusC

Geen opmerkingen: