zaterdag 29 januari 2011

Vloeimans zoekt en vindt het avontuur


Wij zijn al jaren fan van Eric Vloeimans. Gatecrash, Fugimundi en allerlei wisselende samenwerkingsverbanden, het is altijd goed. Dus toen we hoorden dat hij in de Leidse Marekerk zou optreden met Xenophonia, Fanfaresque en het Rotterdams Jongenskoor moesten we daar bij zijn. Een optreden in een kerk maak je niet vaak mee, maar we zagen Eric al eerder (oktober 2009) in een kerk in Benningbroek en veel eerder in het Orgelpark in Amsterdam. En in de Philharmonie in Haarlem, dat weliswaar geen kerk is maar toch wel een beetje die sfeer heeft.

En zoals altijd is het weer een fantastisch concert, want hoewel Eric Vloeimans niet alleen een geweldige trompettist is, hij weet ook altijd de beste muzikanten mee te nemen. Voor dit programma, Horn Please!, heeft hij Bojan Z., Damir Imamovic en Bachar Khalife meegeneomen die zorgen voor de Balkan-, Arabische- en Afrikaanse invloeden.

Martin Fondse en Carlo Balemans zorgen, samen met Eric, voor de muziek en arrangementen. Prima combinatie! Zoals alles: het kwartet, de Fanfaremuzikanten en het jongenskoor. De laatsten leerden zelfs speciaal voor dit optreden te improviseren.

Oorzaak van deze avond was Het Kunstgebouw dat de oeuvre-onderscheiding Gezichtsbepalend 2010van de provincie Zuid-Holland had toegekend aan Eric Vloeimans en hem carte blanche had gegeven voor dit optreden. Drie uitvoeringen slechts, vandaag en morgen in de Leidse Marekerk, zondag in de Oosterkerk in Zeist. Een aanrader van de bovenste plank!

LINKS:
Eric Vloeimans
Horn Please!
Kunstgebouw
Hot House

1 opmerking:

Anoniem zei

Dank voor de enthousiaste blog over de premiere van Horn Please!, het carte-blanche concert van Eric Vloeimans! in de Marekerk. Het was inderdaad een feestje: voor Eric Vloeimans en de muzikanten en zeker ook voor het publiek!

Er zijn nog kaarten aan de deur verkrijgbaar: dus zeker gaan vanavond in de Marekerk of zondag in de Oosterkerk in Zeist (15.15 uur).

Marjolijn Lampe (Kunstgebouw)