zaterdag 29 januari 2011

Ontspannen afternoon jazz met Jaejin Ahn


Het is koud en na een bezoekje aan de markt is het dan goed opwarmen in De Twee Spieghels met een goed glas wijn en de muziek van het Jaejin Ahn Trio. Met naast Jaejin Ahn op gitaar ook drummer Seoung Jae en bassist Steven Zwanink. De eerste twee komen uit Korea, de laatste uit Canada (maar met Utrechtse roots) en ze studeren alledrie aan het conservatorium in Den Haag. Spelen drie mooie sets met een gitarist die niet opdringerig op de voorgrond staat en alle ruimte laat aan de bassist en de drummer.

Een voordeel van het rookverbod in café's is dat er bij zo'n middagoptreden ook weer jonge kinderen bij zijn. Die op deze manier al jong in aanraking komen met live muziek, goede ontwikkeling en ze vonden het blijkbaar leuk want ze gingen er echt voor zitten en zelfs meeswingen!
Het is maar een theorie, maar nadat de babyboomers cultuur nadrukkelijk op de kaart hadden gezet zijn de kinderen daarvan nu druk bezig cultuur onder het tapijt te vegen. Hopelijk gaan de kleinkinderen, mede dankzij dit soort cafébezoeken, dat weer allemaal in goede banen leiden.

LINKS:
Jaejin Ahn
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: