zondag 30 januari 2011

Wouter Kiers weer een feest


Het is weer een middag die niet stuk kan, Wouter Kiers and company stonden op het programma, maar we wisten al dat hij gitarist Jeen Rabs en bassist Boris Oostendorp zou meenemen.
Wouter is ondertussen een oude bekende, met zijn trio, Hidden Charms, de tenorbattles in De Uyl en vooral met Blood, Sweat & Kiers en dat is nog nooit tegengevallen. Boris en Jeen kennen we pas sinds kort en met name uit De Twee Spieghels, waar dit optreden zich ook weer afspeelt.

Het is een gelegenheidsformatie dus ze spelen allemaal standards en al na een paar nummers zitten ze er helemaal in. Heerlijk samenspelen!
Vlak voor de tweede set loopt Martijn Groen (zagen we vorige week nog als drummer bij Licks & Brains met Tom Beek in De Burcht) met vrouw en zoontje De Twee Spieghels binnen en hij kan gelijk aanschuiven voor een paar nummers op de cagon. Onder andere All of You waarbij Wouter onversterkt zingt en een mooie versie van Caravan.

De derde set begint met een andere gaste: Daniëlle, de vrouw van Martijn Groen, die Fly Me to the Moon zingt. Daarna dendert het trio weer lekker door, steeds vrijer en met steeds meer wisselwerking. Weer een mooi voorbeeld van samenspel in Jazz.

Het is intussen iets rustiger geworden in De Twee Spieghels zodat Wouter tijdens de toegift het podium kan verlaten en door het hele café speelt. Er staan al heel wat foto's van De Twee Spieghels op dit weblog, maar dit is waarschijnlijk de eerste die de andere kant ervan belicht.
Er volgt ook nog een tweede toegift, Bye Bye Blackbird, waarbij het publiek het refrein enthousiast meezingt. Kortom een geweldige middag weer.

LINKS:
Wouter Kiers
Jeen Rabs
Martijn Groen
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: