zaterdag 22 januari 2011

Tweemaal feest bij De Twee Spieghels


Na de optredens in De Waag weer door naar De Twee Spieghels waar het Tinus Koorn Trio net begint aan de tweede set. Met zoals we al eerder zagen Tinus Koorn op mondharmonica, Bas Boon op piano en Petra Eckhard op bas. Maar, verrassing!, ze hebben Erwin Beijersbergen op gitaar meegenomen. Hebben we weleens eerder gezien, maar waar en met wie?
En ja hoor, even zoeken op dit blog levert direct resultaat op, in 2008 zagen we hem op het jazzfestival in Delft met Ruud Bergamin en Jeroen Elfrich en op het jazzfestival in Zoetermeer een maand later samen met Wim Ninaber.

Het trio zagen we al vaker hier, maar de toevoeging van Erwin op gitaar is een aanwinst. Samen met Bas op de piano maken ze er een muzikaal feest van, elkaar uitdagend, elkaar verrassend. Met Petra als stabiele factor op de bas en een lyrische mondharmonica daar weer overheen. De snarenmannen kunnen dan ook niet wachten om met de derde set te beginnen, Petra voegt zich al snel erbij en Tinus laat ze nog maar even een nummer hun gang gaan. Samenspel in jazz, hét thema van deze Leidse Jazz Week, in optima forma!

En alsof dat nog niet genoeg is is er 's-avonds nog een optreden in De Twee Spieghels van de gelegenheidsformatie Wirtz Funk. Met Bart Wirtz op sax, Johan Hendriks op toetsen, Kasper Kalf op bas en Pim Dros op drums.
Dampende vette grooves in een soort oerfunk zetten de stampvolle tent voor de tweede keer vandaag op zijn kop. De heren jammen er heerlijk op los met meer en minder bekende nummers, zoals Sunny, Little Sunflower, Watermelon Man en Riders on the Storm. Zoals gezegd een gelegenheidsformatie, maar één die misschien een vervolg zou moeten krijgen en dan tot iets heel moois kan uitgroeien.

LINKS:
Tinus Koorn
Petra Eckhart
Erwin Beijersbergen
Bart Wirtz
Kasper Kalf
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: