maandag 31 oktober 2011

Goud van oud in Leiden vandaag

Het is weer overdruk in Leiden vandaag met muziek all over town. En tussen door een familie etentje in Den Haag, dus even rustig aan. In de Tuinzaal van de Burcht speelt het Rein de Graaff Trio weer eens met een oude Amerikaan en dit keer ook een jonge Nederlandse. Het trio bestaat al jaren uit Rein de Graaff op piano, Marius Beets op bas en Eric Ineke op drums. Altijd een solide basis.
Gasten zijn er dus ook en vanmiddag is dat het (vrij) nieuwe Nederlands talent Ellister van der Molen op trompet en flugelhorn. Al eerder gezien in De Fuut op het Haagse strand deze zomer met Triplicate (met Bob Wijnen en Johnny Daly) en hier komt ze weer helemaal tot haar recht. Geweldige bebop blazer!
Hoofdgast is natuurlijk de tachtigjarige Sam Most uit Amerika, de eerste bebop fluitist en ondanks zijn leeftijd heeft hij nog niets aan zeggingskracht verloren. Het repertoire is zoals altijd bij Rein de Graaff een stapeling van standards, maar het grootste deel van de nummers bestaat toch uit improvisaties en daar is dit vijftal uitstekend in. En als altijd zijn de optredens van Rein de Graaff leerzaam, hij kondigt ieder nummer aan, met toelichting waar nodig. Kortom een prachtige middag met vijf geweldige muzikanten. En houdt die Ellister van der Molen in de gaten!
Na een gezellig familie etentje in Den Haag op de terugweg toch nog even langs Hunky Dory waar iedere zondagavond Men in Blues speelt. Met als altijd Chris Koenen op gitaar en zang, de prima drummer Robbie Carré, de geweldige invaller Len Bouman op bas en zang en de fantastische Frans Heemskerk op keyboards. Prachtige uitvoeringen van Gimme Some Lovin' en When Something is Wrong with My Baby.
In het kader van de verzoekjes een volgende keer graag You Keep me Hanging On in de Vanilla Fudge uitvoering. Of I Need Love, of hun She's Not There....

LINKS:
Eric Ineke
Marius Beets
Ellister van der Molen
Sam Most
Burcht Jazz
Chris Koenen
Frans Heemskerk
Robbie Carré
Hunky Dory

Geen opmerkingen: