woensdag 19 oktober 2011

O zo genieten met Broken Down Suitcase en Christian Kjellvander

Een avondje Americana vandaag in de Q-Bus met twee duo's. De avond opent met een optreden van Broken Down Suitcase. Ze spelen een afwisselende set met een mix van country, folk-rock en zelfs een gospelnummer, vaak mooi meerstemmig. Ondanks de matige opkomst blijven ze goedgemutst en eindigen met een prachtige versie van Hickory Wind van Gram Parsons, het enige niet zelfgeschreven nummer.
Ben Caldwell komt oorspronkelijk uit Nieuw Zeeland en speelt gitaar, mondharmonica en banjo en zingt, Eric Larocque is Canadees en speelt gitaar, banjo en mandoline en zingt ook.
Het tweede duo komt uit Zweden en bestaat uit Christian Kjellvander met Tias Carlson op elektrische gitaar. Christian is een singer-songwriter die mooie, gevoelige liedjes schrijft. De toevoeging van de elektriche gitaar (met veel effecten) tilt het optreden naar een hoger plan. De tegenstelling met Broken Down Suitcase is wel groot, van extravert naar introvert en van stijlsprongen naar een hechte eenheid.
Maar in dat laatste loert ook een beetje een gevaar, want na een tijdje heb je het wel weer gehoord. Maar beide bands spelen een set van zo'n 45 minuten, dus dat wordt gelukkig nooit te lang. Wel weer bijzonder dat deze vier muzikanten hier zomaar in Leiden staan!

LINKS:
Broken Down Suitcase
Christian Kjellvander
Q-Bus

Geen opmerkingen: