dinsdag 18 oktober 2011

Israel Nash Gripka is natuurlijk wel een onmogelijke artiestennaam, maar de muziek maakt alles weer goed.

Het is druk vanavond in de Q-Bus, nog net niet uitverkocht maar meer dan behoorlijk vol voor een maandagavond optreden van de Amerikaanse Americana specialist Israel Nash Gripka. Nooit eerder van gehoord, maar ze schijnen populair te zijn in Nederland want er is een Live in Holland dvd te koop.
Maar ze zijn hier vooral vanwege de nieuwste cd Barn Doors and Concrete Floors waar ze veel (prachtige) nummers van spelen. Fool's Gold en Baltimore zijn hoogtepunten.
Israel Nash Gripka speelt ook nog een aantal nummers solo, o zo mooi. Doet denken aan Green on Red, RainParade, Georgia Satellites maar zijn stem heeft ook wel iets van Neil Young. De toegift bestaat dan ook uit het nieuwe nummer Wichita en de Neil Young klassieker Like a Hurricane. Mooi optreden, maar met 75 minuten wel wat kort.
Niet getreurd, want in De Twee Spieghels is ondertussen de wekelijkse jamsessie ook alweer bezig met onder andere Tom van der Zaal, Floriaan Wempe, Alex Koo, Attila Gyarfas en nog veel meer. Prima afsluiting van deze avond, morgen opnieuw naar de Q-Bus voor Christian Kjellvander en Broken Down Suitecase!

LINKS:
Israel Nash Gripka
Q-Bus
Tom van der Zaal
Floriaan Wempe
Alex Koo
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: