maandag 3 oktober 2011

En dan is het 3 october!

En dat betekent traditiegtrouw de grote optocht, niet uitblinkend door z'n snelheid, maar het is er wel altijd gezellig. En er loopt natuurlijk ook allerlei muziek mee.
En ja hoor, daar heb je ze weer, de dames van Er Welt een Traan, gisteren nog bij 't Preathuys, vandaag op hun eigen, huiselijke praalwagen.
De Twee Spieghels heeft net als vorig jaar Bernard Berkhouts Swing Orchestra op het programma staan, met wederom Scott Hamilton als gast op tenorsax. Toch mooi dat deze wereldster hier zomaar op straat bij De Twee Spieghels staat te spelen!
In de pauze even naar het Nieuwe Rijnplein waar de bekende coverband Komen Lopen al bezig is. En, zoals ze zelf zeggen, ze spelen niet alleen goede maar ook hele slechte covers. Maar ze maken er wel een feest van.
Bij Scott Hamilton en Bernhard Berhout is het inmiddels afgeladen vol, er is niet eens meer ruimte om te dansen. Iets wat vorig jaar nog wel gebeurde. De muziek is weer geweldig en er is ook veel meer tijd dan afgelopen zaterdag in Zoetermeer op het jazzfestival.
Ondertussen is Vivienne Aerts met een actie bezig om geld bij elkaar te sprokkelen voor haar studie in Berklee. Je kan op de foto met Rembrandt en Saskia, of je kunt ze fotograferen of een kus krijgen van Saskia. Nou dat kunnen veel mannen niet aan zich voorbij laten gaan, je ziet veel rode wangen.
Na afloop van het optreden bij De Twee Spieghels ons weer het steegje van De Bonte Koe in gepropt waar The Amazing Stroopwafels ook traditiegetrouw spelen. En het is altijd lachen met de Stroopwafels.
Dan valt de avond alweer en dat is een mooi moment om nog even bij 't Praethuys te gaan kijken voor een optreden van de bluesband The Hellhounds. Was het alweer vergeten, maar twee jaar geleden stonden ze ook al eens op Zoetermeer Blues. Maar onze timing is verkeerd, ze zijn net met het laatste nummer bezig.
Dan door naar de Hunky Dory want daar is nog wel muziek (er is nog veel meer muziek, maar je moet keuzes maken) van Doctor Fill. Funky rock & blues variërend van Route 66 tot Kiss, en van Summertime (Brainbox versie) tot Lady Madonna.
Tot slot van de avond nog richting Ankerpark waar 3 october wordt afgesloten met vuurwerk. De bekroning van een geweldige 3 octoberviering!

LINKS:
Er Welt een Traan
Bernard Berkhout
Scott Hamilton
De Twee Spieghels
Komen Lopen
Vivienne Aerts
Amazing Stroopwafels
De Bonte Koe
Hellhounds
't Praethuys
Doctor Fill
Hunky Dory
Leidens Ontzet

Geen opmerkingen: