vrijdag 28 oktober 2011

Prima showcase Wot Nxt in LVC Leiden

Wot Nxt is een collectief dat regelmatig concerten organiseert, overal waar dat zo uitkomt. Vanavond een showcase avond in het LVC. Het begint met een klein optreden van City Hands, één man en een keukentafel vol elektronica. Een kwartiertje elektrotrash klinkt best wel spannend, maar moet ook niet langer duren. Precies goed.
De volgende groep is Julie Mittens die een soort free jazz spelen op drums, gitaar en bas. Compromisloos en snoeihard. Industrial Noise noemde iemand het en dat is een goede omschrijving. Het is de presentatie van hun nieuwe LP, maar het gaat wat ver om die te kopen, dit is muziek om live te ervaren, niet thuis nog eens op te zetten. Maar dat is persoonlijk.
En dan is het even omschakelen naar het optreden van Bob Corn (Tiziano Sgarbi) een singer-songwriter uit Italie die prachtige liedjes zingt met alleen een akoestische gitaar. Bij ieder liedje heeft hij wel een verhaaltje, de tegenstelling met de vorige twee introverte optredens kan niet groter zijn. Bij het laatste nummer komt hij van het podium af en zingt onversterkt midden tussen het publiek. Genieten!
De avond eindigt heftig met de post-punk van The Ex. Dertig jaar geleden voor het laatst live gezien, maar ze gaan nog steeds te keer als jonge honden. Ruim een uur lang knallen ze als vanouds. Zelfs Bob Corn staat op de eerste rij mee te swingen op deze aanstekelijke muziek.
Het is een boeiende avond met zeer gevarieerde optredens, een prima avond!

LINKS:
Julie Mittens
Bob Corn
The Ex
Wot Nxt
LVC

Geen opmerkingen: