vrijdag 7 oktober 2011

Jazz in het café, blues in de pub

Tussen de buien door vanavond naar De Twee Spieghels waar Ewald Ebing & Friends op het programma staan. Tijdens de eerste, instrumentale, set zijn die vrienden Kurt Schwab op sax, Martijn Groen op drums en Lodewijk van Wendel de Joode op drums. Ondertussen allemaal bekenden, want ze spelen regelmatig hier en op andere podia. Martijn drumde gisteren nog in De Burcht met Licks & Brains.
Voor het nummer Summertime zingt Anoek als gaste mee, en niet onverdienstelijk. Toetsenman Ewald Ebing speelt trouwens met een handicap, zijn linkerhand zit in het verband en zo heeft hij daar eigenlijk maar twee vingers om mee te spelen. Toch weet hij zich er prima mee te redden.
De volgende twee sets zijn met zangeres Liesbeth Maiburg, de zangeres van de groep Café Delbar. Mooie stem, niet alledaags, en een mooi repertoire varierend van One for My Baby tot Cry Me a River. Het is weer een prima avond in jazzcafé De Twee Spieghels!
Dan lijkt het buiten weer droog en dus terug naar huis fietsen, maar ter hoogte van de Pub Bad Habits begint het weer te regenen, even schuilen dus, want speelt daar vanavond ook niet een band? Inderdaad, op het podium staat Big-Dutch, een prima bluesformatie met een saxofonist als extraatje. Maar uitblinker van deze band is toch wel de gitarist, echt heel goed. Ruim twee jaar geleden zagen we ze al eerder op het Zoetermeer Blues festival en sindsdien zijn ze alleen maar beter geworden. Mooie afsluiting van deze geweldige muziekavond.

LINKS:
Ewald Ebing
Kurt Schwab
Martijn Groen
Liesbeth Maiburg
De Twee Spieghels
Big-Dutch
Bad Habits

Geen opmerkingen: