zondag 23 oktober 2011

Leiden weer vol met mooie muziek vandaag

Er is weer veel, veel te veel, muziek in Leiden vandaag. Te beginnen met Holy Water bij het Theehuis in De Leidse Hout. Het is mooi weer, dus het optreden is buiten en het terras zit helemaal vol. Het trio dat de Gouden Pet vorig jaar won heeft inmiddels een nieuwe cd opgenomen met eigen nummers en speelt daar veel van. Veel Rock-a-Billy, maar ook country, pop en folk. Naast eigen nummers dus songs als Man of Constant Sorrow, These Boots are made for Walking en Fullsome Prison Blues. Heerlijk genieten op het terras! Op 11 novenber staan ze in Lemmy's, niet te missen!
Om half drie zou Catwalk in stadscafe Van der Werff beginnen, maar een uur later zijn ze nog steeds aan het soundchecken. Ook bij Studio De Veste is het een en al soundcheck, dus dan maar naar De Twee Spieghels waar het Cedric Glans jazz-combo net begint te spelen. Met Kurt Schwab op sax, Sven Rozier op drums en Peter Krijnen op Fender Rhodes. En vooral met Eric van der Reijden als zanger.
Maar zoals gezegd, er is te veel muziek vandaag, want er is ook een tenorbattle in De Uyl van Hoogland. Met Wouter Kiers, Rinus Groeneveld, en geweldige nieuwkomer John Dikeman. En Ben Schröder en Bob Wijnen als solide basis, het swingt de pan uit! Heerlijke Jive Samba.
En ook in De Uyl zijn er pauzes, dus dan weer naar De Twee Spieghels waar het Cedric Glans Jazzcombo verder speelt. Aan het begin van hun tweede set speelt Ewald Ebling, gelukkig nu zonder gips, ook nog een paar nummers mee. Mooie versies van bijvoorbeeld Stella by Starlight.
Tot slot nog even naar de tenorbattle, waar de saxofonisten elkaar tot grote hoogten op weten te stuwen. Drums en Hammond leggen steeds de solide basis, de rest gaat uit hun dak! What a Wonderfull World!
Volgende (Very Saxy) Battle is op 20 november met Susanne Alt, Robert Veen en Olaf Hoeks.

LINKS:
Holy Water
Theehuis Leidse Hout
Captain Kurt
Ewald Ebing
De Twee Spieghels
Wouter Kiers
Rinus Groeneveld
John Dikeman
Bob Wijnen
De Uyl van Hoogland

Geen opmerkingen: