donderdag 20 oktober 2011

Broken Down Suitcase steelt opnieuw de show, nu in Hunky Dory

Iedere maand is er op een woensdag een avond in Hunky Dory van het Leiden Songwriters Guild. Een avond vol singer-songwriters, meestal Engelstalig maar deze avond opent voor de verandering met René uit Amsterdam die mooie Nederblues speelt.
Gisteren stond Broken Down Suitcase nog in de Q-Bus, maar ze hebben nog een dagje over voor ze Nederland weer gaan verlaten en laten zich hier nog eens horen. Ze zijn echt weer geweldig met naast nummers van henzelf ook nummers van Johnny Cash (Fullsome Prison Blues) en Bill Withers (Ain't no Sunshine) en met gastmuzikanten als Flo op mondharmonica en een zangeres die ze pas vandaag tegen kwamen.
Er is ook nog een duo dat weer meer ingetogen liedjes speelt, JayC of zo, maar dat kan je op zoveel manieren schrijven, niet terug te vinden op het www. Wel mooi, maar hadden misschien beter vóór Broken Down Suitcase kunnen spelen.
Daarna speelt Broken Down Suitcase nog een setje (setjes duren hier meestal maar drie nummers) en sluiten af met een geweldige versie van Folsom Prison Blues. Daarna ontstaat er een leuke jamsessie met de meeste muzikanten van deze avond op het podium. Maar Broken Down Suitcase heeft dezer dagen een onvergetelijke indruk gemaakt, vooral door hun niet aflatende entousiasme. Kom snel terug!

LINKS:
Leiden Songwriters Guild
Broken Down Suitcase
Hunky Dory

1 opmerking:

Jaime Korbee zei

Hey Peter,

Het is JZ Experience :). En inderdaad, Broken Down Suitcase was te gek. Leuke reviews, keep 'em coming!

Groeten,

Jaime
(JZ)