maandag 17 oktober 2011

Topdag in Leiden met Bart Wirtz en Men in Blues

Het is weer zo'n topdag in Leiden met overal muziek. Maar ja, de bloembollen moeten ook de grond in en het is heerlijk weer om in de tuin te werken. 100 bollen later wordt het toch echt tijd voor muziek, want het Bart Wirtz Trio speelt in De Twee Spieghels. Met Kasper Kalf op bas en Pim Dros op drums vandaag.
Tijdens de eerste set spelen ze een aantal nummers van Bart's nieuwe cd iDreamer (komt dinsdag a.s. uit) en dat maakt indruk. Het is muisstil, iedereen luistert met ingehouden adem. En, zoals Bart zelf zegt onder druk van zijn medemuzikanten, speelt hij zelfs op de tenorsax. Mooi slow, en dan ook nog het nummer Body & Soul zoals Ben Webster dat hier ooit eens speelde in De Twee Spieghels. Indrukwekkend!
Daarna eten bij Koetjes enKalfjes, leuk en lekker, maar geen echte topaanrader. Op de terugweg nog even langs bij Hunky Dory waar Men in Blues net begint. Misschien wel de beste bluesrock coverband van Leiden. Vandaag met Chris Koenen, Frans Heemskerk, Robbie Carré en Len Bouman. Die laatste zingt weer mooi Can't Find My Way Home en Changes, maar ook So What komt voorbij. En ook erg mooi: When Something is Wrong with My Baby, mooie afsluiting van een mooie dag.

LINKS:
Bart Wirtz
Kasper Kalf
De Twee Spieghels
Chris Koenen
Frans Heemskerk
Robbie Carré
Hunky Dory

Geen opmerkingen: