zaterdag 1 oktober 2011

3 october nu echt van start, en hoe!

Het is nog steeds september, het is eindelijk weer zomer en de 3 octoberfeesten zijn nu echt begonnen. Er was al een heel middagprogramma, maar pas in de avond aangeschoven, bij jeWelste op de Garenmarkt oftewel het FestivalPlaza. Prima coverband die in deze set de jaren zestig en zeventig deden herleven. Van I'm a Beliver tot Bohemian Rhapsody en ook een Joe Cocker cover: With a Little Help from My Friends.
Daarna The Shoes, bestaan dit jaar 50 jaar (zeggen ze) en nog nooit live gezien. Ze zijn wat ouder, maar spelen goed. Kenners vinden hun (kleine) optredens in de Herensteeg (morgen bij La Bota) beter. Maar ze spelen al hun hits: Standing and Staring, Na Na Na en Osaka, afgewisseld met covers. Ze openen met Unchain My Heart, alweer een Joe Cocker hit.
Bij De Twee Spieghels spelen Sugar Boy and the Sinners op het verhoogde buitenpodium en het is er bijna net zo druk als op de Garenmarkt! Geweldige sfeer, geweldige muziek, maar ze zijn al een tijdje bezig en dan stopt het helaas. Maar De Twee Spieghels is echt een aanwinst voor Leiden!
In Hunky Dory speelt O'me Neef, bestaande uit Chris Koenen en Willem Bodhi covers & classics, niets mis mee, geweldige versie van Suzie-Q trouwens, maar we willen weer naar buiten!
En dat kan dus bij De Twee Spieghels waar de Ripovs het podium hebben overgenomen. Funky en soul lijkt het eerst, maar ze zijn van alle markten thuis. AC/DC, Prince, Tom Jones, ze spelen het allemaal.
En het ziet zwart van de mensen, dus je gaat ook niet weg. Want hoewel er nog veel meer te doen is in Leiden, is dit toch wel een hoogtepunt, muzikaal zowel als aantal bezoekers.
Op weg naar huis nog even langs De Bonte Koe waar de band Bad Habit speelt. Ook covers, maar minder overtuigend dan de Ripovs. Ook hier een prima sfeer, en als het dan pauze is is het echt tijd om naar huis te gaan. Mooie 3 october opening!

LINKS:
jeWelste
The Shoes
Sugar Boy and the Sinners
Chris Koenen
Willem Bodhi
Ripovs
Bad Habit
Leidens Ontzet
De Twee Spieghels
Hunky Dory

Geen opmerkingen: