zaterdag 22 oktober 2011

Gevarieerde middag met Captain Kurt en Ad Verbrugge

Het is schitterend weer, maar wel fris. Dus toch maar even naar binnen bij De Twee Spieghels voor een optreden van Captain Kurt-Size Matters. Size slaat op Kurt's nieuwe baritonsaxofoon, een instrument dat we voornamelijk kennen uit saxofoonkwartetten, waar het echt een basfunctie heeft. Hier blijkt het als solo instrumenten een geweldige meerwaarde te hebben. Met Bart Egeter op piano, Daniel van Dalen op drums en de Poolse bassist Mazick (of zo iets) op bas spelen ze een prima eerste set met vooral nummers van Bart Egeter.
In de pauze even naar Velvet (om de hoek) voor een instore optreden van Ad Verbrugge. Jammer dat het 45 minuten te laat begint, maar verder is er niets mis mee. Rode draad vormen de sterk sferische songs, de mooie melodieën, eigenzinnige en veelgelaagde arrangementen en poëtische teksten. De nieuwe cd Nightplane staat centraal bij dit mooie optreden.
Ondertussen is de tweede set van Captain Kurt al weer behoorlijk onderweg en na een korte pauze volgt de derde met ook een aantal nummers op tenorsax. Tot slot spelen ze nog Jive Samba, een Nat Adderley nummer bekend geworden door zijn broer Cannonball Adderley met Kurt op de trombonesax. Fijn optreden weer vandaag in De Twee Spieghels!

LINKS:
Captain Kurt
Daniel van Dalen
Bart Egeter
De Twee Spieghels

Ad Verbrugge
Velvet Music

Geen opmerkingen: