zondag 2 oktober 2011

3 october dendert door

Het belooft weer een drukke muziekdag te worden in de aanloop naar 3 october, zeker als er ook nog een spontane jamsessie op het terras van Estaminet Schommelen plaatsvindt. Accoustische folkmuziek, zoals die vaak te horen is in De Tregter.
Schommelen zelf heeft een buitenpodium opgezet even verderop op 't Gerecht, waar de Antwerp Deadheadz, vandaag aangevuld met gastmuzikant Rufus op toetsen, een mix van country en Grateful Dead spelen. Altijd weer een genoegen om weer bij op gang te komen.
Op de Koornbrug speelt vervolgens de 9-koppige band Shaky Ground, het publiek heeft zich meester gemaakt van de Nieuwe Rijn dankzij een ponton van Nieuwe Rijn tot Stadhuisplein. Zagen deze band al eens eerder tijdens Hillegersberg Jazz en net als toen schudden ze het publiek flink wakker met hun soul en funk repertoire. Swingen.
Heel wat beschaafder gaat het er aan toe op het Burchtplein waar de Delfste big band Let's Swing relaxte big band jazz laat horen. Maar de omvang van de band klinkt het toch altijd lekker vol.
Heel wat heftiger, maar iets minder zuiver gaat het er aan toe bij In de oude Marenpoort waar de Stalonies nog net twee nummers laten horen. Ouderwetse hardrock a la AC/DC.
Tijd voor een momentje rust bij De Twee Spieghels waar Simone Pormes, Karel Boehlee, Hans van Oosterhout en een bassist een mooi optreden doen met veelal Braziliaanse jazz.
Op de helling van De Burcht is het trouwens ook goed toeven, waar de big band Let's Swing beneden nog steeds aan het spelen is.
Al wandelend door de binnenstad kom je ook af en toe een verrassing tegen zoals deze boot op de Nieuwe Rijn met daarop de Warmondse feestband Ex btw.
In de oude Marenpoort heeft nog meer muziek in de vorm van bluesrockers Rollin Men. Klinkt een stuk degelijker dan de vorige band hier.
En je zou het bijna vergeten, slenterend van muziekpodium naar muziekpodium, maar er is ook nog een kermis aan de gang. Hier vangen we er een glimp van op boven de huizen aan de Oude Singel. Brrrr.
Wij gaan weer verder langs de muziek waar op het podium bij 't Praethuys het optreden van Er Welt een Traan al begonnen is. Meezingen met de smartlappen!
De Bonte Koe heeft de Belgische Balkanfeestband Yah Tararah op het podium. En wie de Hooglandse Kerkkoorsteeg kent, weet dat die al snel vol is, zeker als er een 25-koppige band staat te spelen! Er is geen doorkomen aan, dus besluiten wij maar hutspot met klapstuk te gaan eten in de Hutspotsteeg, op hoorafstand van De Bonte Koe. Weinig gezien, maar wel gehoord dus.

Ook op het Hooglandsekerkplein staat nog een bluesrock bandje lekker te spelen. Maar wij gaan verder naar de Garenmarkt, het Festival Plaza van de 3 october vereeniging.
Daar loopt het intussen lekker vol voor het optreden van Miss Montreal. Ze heeft er duidelijk zin in en het publiek ook. Twee jaar geleden op Schollenpop was het nog een enigzins bedeesd meisje, nu is het een echte ervaren zangeres en entertainer. Iets te gladjes misschien naar onze zin, maar dat is persoonlijk, het publiek vermaakte zich en wist zelfs nog een toegift los te krijgen!
Tenslotte nog twee laatste optredens, één van Rawhide and the Hilltillies bij 't Praethuys met een mix van country muziek, soms mooie ballads om te luisteren, soms lekkere swingnummers.
En als allerlaatste nog de Men in Blues bij Hunky Dory, met zoals de naam al zegt blues. Maar wel spetterende blues. De prachtig opgebouwde versie van Temptation maakt indruk. Met Chris Koenen, Aad van der Pijlen, Frans Heemskerk en Robbie Carré op drums is het een mooie afsluiting van deze 2 october. Want dan is het 22.00 uur en gaat overal de stekker eruit, einde van een onvergetelijk dag.

LINKS:
Antwerp Deadheadz
Shaky Ground
Let's Swing
In de oude Marenpoort
Karel Boehlee
Simone Pormes
Hans van Oosterhout
Ex btw
De Twee Spieghels
Er Welt een Traan
't Praethuys
Yah Tararah
De Bonte Koe
Miss Montreal
Rawhide and the Hilltillies
Chris Koenen
Hunky Dory
Leidens Ontzet

Geen opmerkingen: