donderdag 13 oktober 2011

Peter Pontiac en Pignose Willy's zijn geweldig!

Drie weken geleden was de eerste RAP op donderdag van het RAP architectuurcentrum in Leiden over het Singelpark. Vanavond de tweede in de tuinzaal van De Burcht met Marten Toonder 2011 winnaar Peter Pontiac. De striptekenaar, maar zeker ook auteur, leest passages uit zijn boek Kraut over zijn vader die geboren (1922) en getogen is in Leiden. Veel prachtige plaatjes daarbij van het Leiden tussen 1922 en begin jaren 40.
De foto is van de powerpointprojectie van een scan uit de gedrukte versie van het boek (omdat de originelen op dit moment in het Graphic Design Museum in Breda hangen), en dus niet al te best, maar voor Leidenaren best een interessant plaatje. Daar is veel research in gaan zitten. V&D vóór 1929! De vader van Peter Pontiac woonde overigens aan de Hoogstraat.
RAP op donderdag is een combinatie van architectuur en muziek in de ruimste zin van het woord, dus na een korte pauze spelen de Pignose Willy's uit Haarlem, op verzoek van Peter Pontiac, een half uur lang heerlijke vuige blues. Echte Nico Dijkshoorn muziek. Ze spelen vooral eigen nummers, maar ook een cover: The Spy van The Doors. Het is een soort Seasick Steve, maar dan als duo. GeweldigOver drie weken is er weer een RAP op donderdag, dan met Meta Knol over De Lakenhal. Allemaal weer komen hoor! In de agenda links staat binnenkort precies waar en wat.

LINKS:
Peter Pontiac
Pignose Willy's
RAP architectuurcentrum

Geen opmerkingen: