vrijdag 7 oktober 2011

Het dak gaat eraf bij Licks & Brains en Laura Vane

Voor de tweede keer speelt Licks & Brains op de eerste donderdag van de maand in de Tuinzaal van De Burcht. Vorige maand was het al genieten met Frank Montis op Hammond, ditmaal is zangeres Laura Vane de gastartiest! En Frank Montis, vanavond in de rol van fotograaf, schuift toch ook nog even aan.
Twee sets, een paar nummers instrumentaal en dan komt Laura erbij met een funky nu-jazz inbreng. Geweldige zangeres, eerder al gezien twee jaar geleden in Amsterdam met de Vipertones, waar ook Rolf Delfos, de dirigent van Links & Brains in zit, en daardoor worden er veel nummers van Laura gespeeld. Andere verrassing vanavond is gitarist Albert Deinum die voor de eerste keer hier meedoet en de sterren van de hemel speelt!
Trouwens, waarom zijn Laura Vane & The Vipertones nog nooit in Leiden te zien geweest? Lijkt me wel iets voor Summer Jazz 2012!
Na afloop nog even naar Bad Habits waar Chris Koenen, Cedric Glans, Sven Rozier en een hele jonge gitarist staan te jammen. Nog een mooie versie van het Tom Waits nummer Temptation gehoord, hoewel het het niet haalt bij de versie van afgelopen zondag met Chris Koenen en Frans Heemskerk in de Hunky Dory.

LINKS:
Licks & Brains
Laura Vane
Albert Deinum
De Burcht
Chris Koenen
Sven Rozier
Bad Habits

3 opmerkingen:

Martin Rohde zei

Laura Vane and The Vipertones hebben op 26 maart 2010 in de Qbus opgetreden.Voor Summer Jazz 2012 een goede optie net zoals DJ Maestro die met Paul van der Feen en Roy Dackus op 2 oktober bij De La Soul lekker in The Groove speelden

Peter J. Visser zei

26 maart 2010 waren we met Live in the Living bij Ferry waar Rick Treffers, Nico Dijkshoorn en Dempsey een huiskamer optreden speelden. Daardoor dus Laura Vane gemist, er is ook echt veel te veel muziek in Leiden om het allemaal te kunnen volgen!

Martin Rohde zei

Peter je hebt al het wereldrecord concerten bijwonen op je naam staan.Bewondering daarvoor dat wij veel concerten in Leiden en omgeving in Muziek Gezien kunnen lezen.