vrijdag 9 mei 2014

Qeaux Qeaux beter dan ooit

Als Qeaux Qeaux Joans in het land is en in de buurt een concert geeft is er geen twijfel aan, daar moet je bij zijn! De avond begint in atelier/galerie Mee in Zee in Den Haag met een kort voorprogramma door Noam Vazana. In 2012 al eens gezien op het Stukafest in Leiden, toen vooral leuk, nu vooral, prachtig. Niet te missen op 28 mei bij Quite Quiet in Leiden of 14 juni hier bij Mee in Zee.
En dan Qeaux Qeaux Joans, woorden schieten tekort, wat een fabuleus optreden! Voor het eerst gezien in oktober 2012 bij een instoreconcert in Plato in Leiden en toen al gelijk verkocht. Daar speelde ze klein met Isa op gitaar en drie zangeressen onder wie Fridolein van Poll.
Dat was lekker kleinschalig, maar de toen net verschenen cd No Mans Land vroeg om meer. En dat kwám ook met een tournee met band in het festival/clubcircuit, echt heel veel van genoten. En nu is Coco een nieuwe weg ingeslagen. Helemaal solo met piano en soms gitaar en vandaag met spontane hulp van het publiek onder wie Noam en Margreet Sjoersma.
Vorig jaar in de Roode Bioscoop in Amsterdam speelde ze ook al eens solo op de piano, en dat was schitterend, maar achteraf gezien toch een beetje de geminimaliseerde versies van de bandnummers, vanavond klinkt het allemaal als nieuw. Vooral ook de oudere nummers als No Man's Land, Brother en While the Whole World is Asleep zijn schitterend teruggebracht tot hun essentie. En de nieuwe nummers voor de komende tweede en derde(!) cd liegen er niet om. Met Rituals en Nobody Knows als absolute uitschieters.
Meer dan schitterend optreden met heel veel boeiende, persoonlijke verhalen, ruim twee uur lang, woorden schieten te kort om dit uiterst persoonlijke optreden te beschrijven. In oktober moet haar nieuwe cd uitkomen en gaat ze met het Gigs Festival De Luxe op tour door Nederland. Niet te missen en op 10-10 in de Stadsgehoorzaal in Leiden. Kan niet wachten!

LINKS:
Noam Vazana
Qeaux Qeaux Joans
Margriet Sjoerdsma
Mee in Zee

Geen opmerkingen: