dinsdag 20 mei 2014

Bob Malone maakt magere voorronde Jazz Award meer dan goed

De opkomst is weer zeer matig vanavond bij de derde voorronde van de Leiden Jazz Award, niet alleen het publiek, zelfs een deelnemer heeft zich op het laatst afgemeld. Dus we beginnen direct met de pianiste Yoonmi Choi die mooi lichtvoetig over de toetsen danst. Wat ontbreekt zijn wat uitschieters, climaxen, nu kabbelt het allemaal leuk voort maar mist er toch iets.
Als tweede, en dus laatste alweer, is Paolo Colagrossi op gitaar aan de beurt in de Q-Bus. In plaats van met het aangekondigde trio is hij hier met een kwintet. De twee blazers erbij zorgen wel voor wat meer variatie, maar echt spetteren doet dit optreden ook niet. Benieuwd wie er door is naar de finale, maar een volgend concert staat op het punt van beginnen, dus geen tijd om op de jury te wachten.
Want is Studio de Veste is het blues-tuesday en daar speelt vanavond Bob Malone met zijn eigen band! Althans een band voor zijn Europese tour die bestaat uit drie uitstekend spelende Italianen. Bob Malone is tegenwoordig de vaste toetsenist van John Fogerty, maar heeft ook een indrukwekkende staat van dienst onder zijn eigen naam.
Twee volle sets van een uur met dampende blues uit het zuiden van de USA. Zowel eigen werk als een aantal covers worden met groot vakmanschap en veel show in de drukke Studio de Veste gespeeld. Cripple Creek, Tangled up in Blue, Tipitina, Stay with Me zijn enkele van de bekende nummers om even aan te geven in welke hoek deze band speelt.
Geweldig optreden waarbij een toegift niet kan uitblijven! Hier een kort filmpje van het optreden.

LINKS:
Yoonmi Choi
Paolo Colagrossi
Leiden Jazz Award
Q-Bus
Bob Malone
Studio De Veste

Geen opmerkingen: