donderdag 8 mei 2014

Etalagepop bij opening vernieuwde V&D

Een band in de etalage zetten komt regelmatig voor, maar zelden zó letterlijk als vandaag bij V&D in Leiden. Daar is dan ook een reden voor, want na twee jaar verbouwen is vandaag de officiële opening van de winkel en om dat te vieren is er 24 uur lang Etalagepop, (live) muziek vanuit de etalage aan de Aalmarkt. Begint gelijk goed met een optreden van Go Back to The Zoo. Dat is altijd genieten!
Daarna volgen optredens van diverse (Leidse) singer-songwriters, om te beginnen Johnny Bruce Muller. Het blijft wel een beetje een vreemd gezicht, een muzikant achter glas.
Want het publiek hoort de muziek wel, maar de muzikant, zoals hier Rémon Beeftink, hoort het publiek dus bijna niet.
En zo gaat het nog even door, maar na het optreden van Anoek van Veldhuizen is het weer tijd om aan het werk te gaan. Er is nog van alles te beleven op deze Etalagepop die doorgaat tot vrijdagmiddag 12.00 uur met optredens, dj's, silentdisco, poppentheater en zumba.
Een eerste indruk van de vernieuwde V&D in Leiden? Klik hier.
Vanavond ook nog even naar de Q-Bus waar onverwacht Bâton Bleu het voorprogramma verzorgt. Een boeiend half uurtje Neo Blues met Maria Laurent en Gautier Degand, mooie folklore uit Frankrijk. Hebben veel spannende verhalen te vertellen.
Hoofdact Ryan McGarvey maakte vorig jaar nog behoorlijk indruk hier, maar deze bezetting klinkt wat mat. Prima gitaarspel van Ryan in de traditie van Rory Gallagher en Ten Years After, maar de band als geheel klinkt weinig geïnspireerd. Het speelplezier lijkt vandaag enigzins te ontbreken. Maar de echte fans weten er toch nog een toegift uit te slepen, dat dan weer wel.

LINKS:
Go Back to The Zoo
Johnny Bruce Muller
Rémon Beeftink
Bâton Bleu
Ryan McGarvey
Q-Bus

Geen opmerkingen: