woensdag 21 mei 2014

Beste voorronde Leiden Jazz Award 2014

De vierde voorronde van de Leiden Jazz Award blijkt overtuigender dan de eerdere dagen, eigenlijk staan hier drie finalisten op het podium, maar slechts één kan er maar door. De Ghanese zangeres Priscilla Nokoe laat een mooie mix van van jazz, klassiek en wereldmuziek horen. Het begint al goed.
Beetje vreemd natuurlijk, maar vanavond zijn er opeens twee zangeressen. Na Priscilla is er ook de Duitse Vera Naus. Heel bijzonder optreden, met zowel eigen nummers van Vera die ze schreef met haar begeleider Sebastiaan van Bavel op piano, als met eigen werk voor haar ensemble dat ze hier in duo vorm speelt. Geen lichte kost, wel zeer intrigerend!
Als derde kandidaat is er pianist Raúl Santana met zijn trio die met een vrij traditioneel repertoire komen. Niks mis mee, maar echt verrassend is het ook niet. Maar de opbouw is mooi, een half uurtje met rust én swing. Uiteindelijk gaat Vera Naus door naar de finale, terecht, maar op andere avonden waren de overige kandidaten ook goede kanshebbers geweest.

LINKS:
Priscilla Nokoe
Vera Naus
Leiden Jazz Award
Q-Bus

Geen opmerkingen: