vrijdag 2 mei 2014

Knallend het weekend in

Om te beginnen is er vandaag rond sluitingstijd een instore optreden van Wouter Hamel met zijn (deels Leidse) band bij Velvet. Een kort maar prima optreden met nummers van zijn nieuwste cd Pompadour.
Als de avond valt is het weer tijd voor de Gebr. de Nobel kroegentour, vandaag in de Duke of Oz. Hier presenteert Geertruida uit Haarlem twee bands, om te beginnen de veelbelovende Floris Bates and the Rented Friends. Boeiende, vaak melancholische indie rock met een bluessausje. Gaan we meer van horen!
De tweede band, de Frankenberries, is goed maar minder een verrassing. Soort The Buzzcocks meets The Ventures is wel een leuke combinatie, en over de muzikale kwaliteiten van de vier musici bestaat geen twijfel, maar helemaal overtuigend is het niet.
Volgende stop van de kroegentour is Dranklokaal De WW op 9 mei. Ik zou maar komen!
Dan nog even naar de Lazaru's aan de overkant waar de derde voorronde van Live en Lazaru's al volop aan de gang is. De inmiddels vierde band daar is Alzheimer, maakte pas nog deel uit van het Band Talent in Scheltema. Een lekker rechttoe-rechtaan punk/garage bandje, een belofte voor de toekomst.
Laatste optreden is van het Noordwijkse Noisette, een gedreven garagepunkband die de boel tot slot nog danig op zijn kop zet. Zou, zonder de eerste drie bands gezien te hebben, niet meer dan terecht zijn dat ze de finale halen, die op 6 juni zal plaatsvinden. In elk geval was dit een knallend begin van het weekend.

LINKS:
Wouter Hamel
Velvet
Floris Bates
Frankenberries
Gebr. de Nobel
Duke of Oz
Alzheimer
Noisette
Lazaru's

Geen opmerkingen: