donderdag 22 mei 2014

Laatste voorronde Leiden Jazz Award

Het gaat niet zo goed met de Leiden Jazz Award, voorgaande jaren waren er nog zes voorrondes met 18 solisten, dit jaar zijn het er 15 op slechts 5 avonden. Maar met de muziek is weinig mis, Christos Yerolatsitis speelt er met zijn trio lekker op los. Maar de piano wordt er niet beter op, hopelijk kan hij gestemd worden voor de finale, en na 20 minuten houden ze het voor gezien. Geen ramp, over een week speelt hij gewoon weer in De Twee Spieghels.
Daar kennen we ook Leonie Freudenberger van, die hier goed speelt op alt- en baritonsax samen met het Joe Midnights Space Trio (onder welke naam ze onlangs in De Twee Spieghels optraden), vorige week nog kandidaat hier in de Q-Bus, nu dus begeleidingsband. Mooie set met goede nummers, maar pas op het eind gaat het echt los met een fijne dosis funk. Op zich is de Q-Bus een prima locatie, met geweldig geluid, maar het (jazz)publiek weet het slecht te vinden en dat is toch jammer. Volgend jaar maar weer de kroeg in.
Gitarist Zoltan Polgar was er vorig jaar ook al bij, kon toen nog niet echt overtuigen, maar is sindsdien flink gegroeid. Met veel bekende gezichten in de gelederen weet hij deze laatste voorronde overtuigend te winnen. Aanstaande zondagmiddag (25 mei) staat hij dus met Felician Erlenburg, Sander Baan, Avishai Darash, Yoomni Choi en Vera Naus in de finale in de Q-Bus. Maar of de Leiden Jazz Award nog toekomst heeft is een beetje de vraag, matige presentatie, bijna geen publiek, alleen de muziek blijft overeind.

LINKS:
Christos Yerolatsitis
Leonie Freudenberger
Leiden Jazz Award
Q-Bus

Geen opmerkingen: