zaterdag 24 mei 2014

Verrassend leuke zaterdag in Leiden

Weer een Verrassend WinkelWeekend in Leiden, maar ook veel optredens daar omheen. Zoals Gideon Roggeveen die voorleest uit zijn boek Hallo Mensen bij de heropende boekwinkel Kooyker.
En ook Plato voegt wat extra's toe met een instore van Navarone, een eigenzinnige en overtuigende band in de volgepakte platenzaak.
Ook Vigilante Safari Maffia valt buiten het programma, maar op deze zonnige zaterdag is er gewoon veel live muziek op straat. De kruising Haarlemmerstraat en Stille Mare is welhaast ondoorkoombaar.
Op dezelfde plek speelt even later Ruins een akoestische set, dat is jammer want het is daardoor net iets te klein voor deze drukke plek. Een klein beetje versterking was beter geweest.
En dan even iets heel anders, Sophia Maria Kienhuis danst op de Beestenmarkt. Klein beetje moeizame start, maar al snel weet ze het publiek te veroveren. Meedansende kinderen maken haar helemaal blij! Zondag is ze hier weer te zien, aanrader!
Dan wordt het toch tijd voor een goed glas wijn een muziek van Jara in De Twee Spieghels. Ze is een singer-songwriter uit Den Haag en is hier ter promotie van haar ep Sky Collector en doet dat niet met haar band maar solo. Mooie indie-folk met een vleugje jazz.

Maar wat blijkt, ze heeft een aantal gelijkgestemde vrienden meegenomen voor de andere sets. Zoals Merlijn Nash die eerder op de middag hier al speelde en nu Matt Winson in wisselende bezetting én met een gastoptreden van Jara.

Als toegift krijgen we dan ook nog eens Johnny Bruce Muller die een korte set speelt. Een heel verrassende middag vandaag in De Twee Spieghels!

Ondertussen is het al weer de hoogste tijd voor een hapje eten en waar zou je dat vandaag beter kunnen doen dan bij Rrrollend Leiden. Een soort Leiden Culinair, maar dan met mobiele kook- en verkooppunten. En met live muziek van Vivienne Aerts, net afgestudeerd aan het Berklee in Boston. En hoewel de apparatuur niet helemaal meewerkt is het toch leuk haar weer eens te zien, mooie afsluiting van een verrassend leuke dag.

LINKS:
Gideon Roggeveen
Kooyker
Navarone
Plato
Ruins
Sophia Maria Kienhuis
Verrassend WinkelWeekend
Jara
Matt Winson
Johnny Bruce Muller
De Twee Spieghels
Vivienne Aerts
Rrrollend Leiden


Geen opmerkingen: