woensdag 14 mei 2014

Tweede voorronde Leiden Jazz Award valt niet mee

Vanavond liefst vier bands bij de tweede voorronde van de Leiden Jazz Award in de Q-Bus, te beginnen met pianist Ingi Bjarni Skúlason uit IJsland. Een prettig en helder klinkend optreden met goede eigen nummers. Jammer alleen dat er zo weinig publiek is, een handjevol bezoekers, meer niet.
Tweede is saxofonist Sander Baan, stond hier vorig jaar nog in de finale, die een goed samenspel met zijn band laat horen. Mooie afwisseling van gitaar en saxsolo's, alleen jammer dat de band vrij hard speelt en de sax daarin dreigt te verdrinken.
Als derde speelt de Israelische pianist Avishai Darash een uitstekende set met een gewaagd repertoire, de band speelt stevig jazz, maar de piano klinkt af en toe bijna klassiek. Beetje rommelige start omdat de band al wordt aangekondigd terwijl de drummer nog helemaal niet klaar is. Zorgt wel voor hilarische momenten tijdens het optreden, althans voor het publiek.
Als laatste is de Italiaanse gitarist Jacopo Mezzanotti aan de beurt met een mooie evenwichtige set die zowel swingend als ingetogen is. Komt als solist, en daar draait het hier om, het beste tot zijn recht.
Vandaag zijn er twee winnaars omdat er een extra band heeft gespeeld en de jury bepaald uiteindelijk, hoewel niet unaniem, dat Sander Baan en Avishai Darash naar de finale gaan op 25 mei.

LINKS:
Ingi Bjarni Skúlason
Sander Baan
Avishai Darash
Jacopo Mezzanotti
Leiden Jazz Award
Q-Bus

Geen opmerkingen: