donderdag 1 mei 2014

Muziek uit alle windstreken

Vanavond voor het eerst eens naar de Sijthoff Sessions, die er sinds kort iedere eerste en derde donderdag van de maand zijn. Altijd een verrassing wie er komen spelen maar vanavond is het gezellig met een Grieks trio dat min of meer 'moderne' volksmuziek speelt.
Na de pauze volgt het Closingtown Orchestra met muziek uit meer noordelijke streken, met name de Balkan. Pas nog gezien bij De Uyl van Hoogland, ook hier maken ze er weer een feest van. Leuke avond, maar jammer dat je niet vooraf weet wat er gaat komen, dat nodigt niet echt uit.
Schommelen is duidelijker met zijn informatie, maar zorgt daarnaast ook geregeld voor verrassingen. Vanavond staan dus Pam MacBeth en Chris Koenen op het programma, maar ook Bart Landstra speelt een deel mee op mondharmonica en zelfs Joop van de Leino's zingt een nummer mee!
De Muziek zelf is een heerlijk allegaartje van country, pop en blues variƫrend van Fullsome Prison Blues tot The First Cut en Let's Have a Party. Prima afsluiting en een toegift kan dan ook niet uitblijven. Van Griekenland via de Balkan naar Amerika, Leiden is van alle markten thuis!


LINKS:
Closingtown Orchestra
Sijthoff
Pam MacBeth

Geen opmerkingen: