donderdag 29 mei 2014

Coverdonderdag met Hutspop

Hoe het precies werkt is te lezen in de vorige drie verslagen van Hutspop, waar het om gaat is dat er zes door loting samengestelde bands in acht weken vijf, ook door loting bepaalde, nummers instuderen onder leiding van een bandcoach. Waar het op neerkomt is gewoon heel veel covers. Om te beginnen door alle bandcoaches samen.

Er zijn vandaag dus zes bands en de eerste is Alegria en die hebben het niet makkelijk. Want hoewel het niet meer regent is het koud met af en toe wat gemiezer. Desondanks is er al best wel veel publiek op de Beestenmarkt.

Ook de tweede band A3naline weet niet echt te overtuigen, mede ook door de slechte geluidskwaliteit.

Maar dat is iets waar je als band mee om moet kunnen gaan, hoewel dat natuurlijk niet makkelijk is. Want de Band of Beards kán dat, in acht weken zo'n hechte band neerzetten is best knap. Maar je ziet dan ook speelplezier, prima presentatie en een geweldige zangeres!

Dan een intermezzo door de Hutspop House Band met deelnemers aan de vorige edities. Uitstekende gelegenheids formatie, of zit hier meer in? Overigens gebeurt er nog veel meer hier vandaag, maar daar weet Leidse Glibber alles van!

Ook de vierde band, Take Five, weet een aardige indruk te maken. Goede band, goede presentatie, alleen de zang is wat minder.

Die is dan wel weer helemaal in orde bij March 27, maar ja, zanger Ludo Timp zagen we al vaker, maar nog nooit met een complete band. Laten horen dat ze van alle markten thuis zijn, ballads, stevige rock, funk en en ook nog een eigen nummer!

De zesde band in de competitie is Maak dat de Koekwous met een weinig dynamisch optreden, maar misschien is het hen opgelegde repertoire misschien niet echt hun eigen voorkeur.

Tijdens het juryberaad speelt de Haagse coverband Midnight Men nog een flinke set stevige rock, waarbij de Golden Earring natuurlijk niet ontbreekt. Dan komt eindelijk de jury uitslag en de drie bands die doorgaan naar de finale tijdens de Lakenfeesten zijn: Band of Beards, Take Five en March 27. En daar valt niets tegen in te brengen!

Daarna is er nog een afterparty in Studio de Veste, maar er zijn meer café's met live muziek vanavond en in Estaminet Schommelen spelen Joe de Roeck en Sacha. Joe is zanger gitarist bij de rockband THE3rdMAN, maar hier semi akoestisch samen met zangeres Sacha. Alweer covers, maar het is dan ook donderdag, van Beatles, Eagles, Bruce Springsteen tot Tom Waits. Mooi duo, mooie stemmencombinatie en mooie afsluiting van een veel te koude hemelvaart.

LINKS:
Hutspop
Joe de Roeck

Geen opmerkingen: