zaterdag 3 mei 2014

Overal muziek vandaag, in de studio, in platenzaken en in het cafe

De live muziek begint al vroeg vandaag met The Jars bij het radioprogramma Cultuur071 op Sleutelstad. Een nieuwe band met onder andere twee ex-leden van Ivy Green. Stevige bluesrock in de studio, drie nummers knallen de heren er uit en dat klinkt overtuigend.
En vandaag is het weer een dag met instores, om te beginnen bij Plato waar The Afterveins hun hypnotiserende garagepunk laten horen. Drie kwartier met strakke, catchy en ontregelende muziek. Smaakt naar meer.
Een uurtje later spelen de rockers van The Legs ook een instore, maar dan bij Velvet. De winnaars van de Grote Prijs van de Bollenstreek doen het hier lekker kleinschalig in een semi akoustische bezetting. Mooi om te horen dat de nummers ook in deze opstelling goed stand houden.
Tenslotte nog naar De Twee Spieghels voor een optreden van Wouter Kiers, die met Jeen Rabs en Harm van Sleen de tent op zijn kop zetten met jazzstandards, popcovers en veel show. En ook Joop van de Leino's zingt een paar nummers mee. Gezelligheid kent geen tijd al gaat het wel ten koste van het geplande avondprogramma. Niet getreurd, het was een mooie muziekdag vandaag in Leiden.

LINKS:
The Jars
Sleutelstad
The Afterveins
Plato
The Legs
Velvet
Wouter Kiers
Jeen Rabs
Harm van Sleen
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: