vrijdag 23 mei 2014

Ook de amateurkunst bloeit in Leiden

Voor de tweede keer is er een open podium van het Centrum voor Amateurkunst Leiden in Het Leidse Volkshuis. Als opwarmer speelt er een gitaarkwintet.
Dan wordt er het nieuwe magazine van BplusC, waar het Centrum deel van uitmaakt, gepresenteerd. Na een dansgroep volgt Rumor di Mare met hun zeemansliederen.
Dan is er een oud Griekse klucht van de theaterwerkplaats en ook de muziekschool van BplusC laat van zich horen middels een piano jam.
De avond is bovendien een amateurkunstontmoeting, waarbij verenigingen, bands, kunstenaars nieuwe contacten zoeken. Zoals hier het duo Phoenix Lights dat op zoek is naar een cellist en drummer.
Er treedt ook nog een buikdansgroep op en dan zingt Out o' Tune a capella de sterren van de hemel. Prachtig barbershopkwartet.
De jonge band $tyolios heeft zijn eigen (vrouwelijke) fanclub meegenomen en dit BandTalent bouwt zijn eigen feestje. Met New Shoes is het altijd swingen.
De optredens duren allemaal ongeveer 15 minuten, dus er is genoeg variatie en het duurt nooit te lang. De eerste kennismaking met het Rapenburg Kamerorkest bevalt uitstekend.
Laatste live muziek komt van Suzanne Burdorf met haar band, breder dan haar solo optredens vorig jaar. De avond is goed bezocht, het niveau is over het algemeen hoog en hopelijk heeft deze avond veel nieuwe contacten en mogelijke samenwerkingen opgeleverd. In het najaar volgt een nieuwe editie.

LINKS:
Centrum voor Amateurkunst Leiden
Rumor di Mare
Phoenix Lights
Out o' Tune
$tyolios
Rapenburg Kamerorkest
Suzanne Burdorf

Geen opmerkingen: