dinsdag 13 mei 2014

Eerste voorronde Leiden Jazz Award sluit af met fenomenaal optreden Bart Wirtz Band

De Leiden Jazz Award werd altijd gehouden in januari, voorafgaand aan de Leidse Jazzweek. Het slechte weer vorig jaar heeft de organisatie echter doen besluiten het evenement te verplaatsen naar mei. Weertechnisch een begrijpelijke beslissing, maar het betekend wel dat het plaatsvindt in een tijd met veel andere evenementen. Daarom alleen de eerste kandidaat bij deze eerste voorronde kunnen zien, gitarist Mateusz Pulawski.
Vorige week nog te gast bij een concert van Esther van Hees in Amsterdam en zij stond twee jaar geleden in de finale van de Leiden Jazz Award, hier in dezelfde Q-Bus. Mateusz speelt met zijn eigen band, maar omdat het om solisten gaat heeft hij de saxofonist niet meegenomen. Begrijpelijk, maar het komt het bandgeluid niet ten goede. Wel heeft hij nu alle ruimte om zijn grote kwaliteiten en variatie op de gitaar te tonen.
Dan helaas snel naar een andere afspraak, even verderop in de Meelfabriek, maar na afloop daarvan weer terug naar de Q-Bus voor de uitsmijter van de avond, de Bart Wirtz Band. Hij doet een korte tournee door Nederland ter promotie van zijn nieuwe cd Interview die hij maakte met dezelfde muzikanten als waar hij vanavond mee op het podium staat: Vincent Houdijk (vibrafoon), Jan Smit (basklarinet), Joost van Schaik (drums), Jeroen Vierdag (bas), Jasper Soffers (toetsen) en speciale gast Sean Jones (trompet).
Het is een prachtig ingetogen concert, de nieuwe nummers zijn soepel en vloeiend en sluiten mooi aan op bijvoorbeeld het nummer Camels van Bart's vorige cd. De band heeft een mooi vol geluid en iedereen krijgt ruimte voor prachtige solo's. Een fenomenaal concert en een toegift kan dan ook niet uitblijven! Donderdag, vrijdag en zaterdag nog te zien in Tilburg (Paradox), Arnhem (Luxor Live) en Amsterdam (Bimhuis).

LINKS:
Mateusz Pulawski
Bart Wirtz
Sean Jones
Leiden Jazz Award
Q-Bus

Geen opmerkingen: