zondag 25 mei 2014

Superieur Steely Dan Tribute in De Twee Spieghels

Het is weer een overvolle muziekdag in Leiden met onder andere optredens op Rrrollend Leiden, in De Leidse Hout, bij de finale van de Leiden Jazz Award en tijdens het Verrassend Winkelweekend, zoals hier op de Beestenmarkt van Johnny Bruce Muller. Gisteren stond hij nog (versterkt) in De Twee Spieghels.
Maar dat alles moet wijken voor het Steely Dan Tribute door Lo van Gorp (zang en sax) samen met Mark Stoop (drums), Eric van de Bovenkamp (Fender Rhodes), Boudewijn Lucas (bas) en Thomas Dekhuis (gitaar), Diana van Putten, Dedre Twiss en Simone Pormes (zang). En terecht, want met deze topmuzikanten wordt het een gedenkwaardig concert. Twee sets van een uur, waarbij vooral tegen het eind ook de meeste grote hits voorbij komen, schitterend!
De Twee Spieghels barst dan ook zowat uit zijn voegen, maar omdat vandaag de terrasdeuren open staan is het ook buiten goed te volgen. Maar binnen is het interessant om te zien hoe tientallen Steely Dan fans alle nummers letterlijk meezingen.
Een aantal musici van deze gelegenheidsformatie hebben vanavond nog een ander optreden, daarom begon het vanmiddag een uur eerder en is het dus ook vroeg afgelopen. Geen punt, na afloop volgt er nog een BBQ op straat.
Heel erg gezellig en met het prima vlees van Slagerij van der Zon en de uitstekende salades van Restaurant Dende wordt het zo een uitstekende afsluiting van een afwisselend, verrassend én memorabel muziekweekend in Leiden.

LINKS:
Johnny Bruce Muller
Verrassend WinkelWeekend
Lo van Gorp
De Twee Spieghels
Slagerij van der Zon
Restaurant Dende

Geen opmerkingen: