zaterdag 18 juni 2011

De Staat staat als een huis

Het is al twee weken bezig, maar door alle muzikale drukte in Leiden is het er nog niet eerder van gekomen het PopHotSpot Zomerfestival op de Haagse Grote Markt te bezoeken. En ook vandaag is het nog even dubieus, maar de buienradar zegt dat het tot middernacht droog blijft, dus op naar Den Haag waar de Engelse band Blood Red Shoes een prima optreden geeft. Een duo dat klinkt als een complete band, beetje White Stripes, maar dan toch weer anders.
Maar de reden om naar Den Haag te gaan is natuurlijk het optreden van De Staat. Twee jaar geleden nog gezien op Schollenpop, maar met de nieuwe cd Machinery tijd voor een hernieuwde kennismaking.
En dat is weer genieten, want het Nijmeegse vijftal rond Torre Florim maakt er een grandioze show van. Prima muziek, prima visualisatie. Vooral de Machinery maakt extra indruk!
En over visualisatie gesproken, wat wil je nog meer? Een 19de eeuwse lantarenpaal, een 20ste eeuws monument (De Volharding van Buijs en Lürsen) en 21ste eeuwse muziek! Prima sfeer, perfecte entourage en geweldige muziek.

LINKS:
Blood Red Shoes
De Staat
PopHotSpot

Geen opmerkingen: