zondag 26 juni 2011

Dagje culinair met muziek

Het weer zit de culinaire festivals in Leiden en Zoetermeer in eerste instantie niet mee, en als het dan eindelijk droog wordt is er in Leiden eigenlijk niets te doen, op Zoetermeer Culinair gelukkig wel. Daar hebben de Tiny Little Big Band en Romanesca al opgetreden maar tegen de tijd dat wij er zijn speelt Blood, Sweat & Kiers twee, altijd zinderende, sets. Druk muzikaal programma dus, maar alles speelt op tijd.
Dan is het tijd om wat te eten bij drie van de twaalf deelnemende restaurants onder het genot van een optreden van Tony Macaroni and the Swinging Devils, de sfeer zit er helemaal in. Prima eten trouwens bij Hofstede Meerzigt, Hoeve Kromwijk en Pasta Company. Met dank aan Gerhard ten Hoopen (Zoetermeer Jazz) voor de foto's, want voor het eerst in al die jaren fototoestel vergeten mee te nemen.
Even over tienen op de terugweg naar huis nog even langs Leiden Culinair, vooral voor de muziek. Want op het podium begint net Bald as Love nummers van vooral Jimi Hendrix te spelen. Al eerder gezien, en ze zijn goed!
Ze staan aangekondigd voor negen uur, maar beginnen pas veel later zodat het dus pas na middernacht is voor de aanvang van de echte definitieve terugrit, geen goede organisatie dus. In Zoetermeer spelen 5 verschillende bands wel op tijd, in Leiden begint slechts één band bijna een uur te laat! Maar in dit geval wel een gelukje, want het is een fantastisch optreden! De prijzen voor de drankjes zijn dan weer wel overdreven hoog, ruim anderhalf keer zoveel als in Zoetermeer en niks beter.
Zoetermeer rules wat betreft entourage, morgen eens zien hoe dat culinair in Leiden zit.

LINKS:
Blood, Sweat & Kiers
Tony Macaroni and the Swinging Devils
Zoetermeer Culinair
Zoetermeer Jazz
Leiden Culinair

Geen opmerkingen: