zaterdag 11 juni 2011

Leuk Leids talent op Triplex festival

Het Triplex festival in het LVC heeft als doel jong talent uit de regio Leiden te stimuleren, door hen een plek te bieden hun muzikaal talent te tonen aan een groot publiek. Twaalf bands op drie podia met elk een optreden van 45 minuten.
De avond opent in de lounge met een optreden van singer-songwriter Anna Slok die mooie, gevoelige liedjes zingt in zowel Nederlands als Engels, zichzelf begeleidend op akoestische gitaar.
Op de zolder gaat het er vervolgens heftiger aan toe met de Black Bellies, stevige rock met plezier en overgave gebracht en een kleurrijk gezelschap.
In de grote zaal staat vervolgens Alex Wazinsky met zijn band te spelen. Alex is een singer-songwriter met een voorkeur om liedjes te maken voor een hele band. De nummers beginnen vaak als een rustig singer-songwriter stuk, maar gaandeweg rockt de hele band mee. De avond begint nu goed op gang te komen.
Dan weer naar de lounge voor een optreden van Sergio Escuda. Zagen de singer-songwriter al eerder op Koninginnedag in het Gat van Van Nelle, beviel toen goed en vandaag dus weer, in de gaten houden!
Villeneuf is een nieuwe band (spelen pas 10 weken samen) en dit is een van hun eerste optredens. Toch klinkt het allemaal prima, goed samenspel, mooie nummers, rockend dat het een lust heeft. En wat blijkt, vier van de vijf leden van deze band spelen ook in Junior Eats Alone en die bestaan al wat jaartjes. Het verschil is dat bij Junior gitarist en zanger Ronnie Verton frontman is, bij Villeneuf is dat toetsenist en zanger Michiel van Poelgeest. Bassist en drummers zijn ook van Junior, alleen gitarist Lucas Meijers, die we kennen als jazzgitarist en al vaak in De Twee Spieghels zagen, is nieuw. Het repertoire is wel wezenlijk anders dan van Junior, moeilijk te vergelijken maar daar komt later op de avond misschien antwoord op.
In de lounge staat intussen Long Conversations & the Closet Orchestra te spelen, stonden onlangs nog in de Q-bus, Gat van Van Nelle en Hunky Dory, timmeren dus flink aan de weg. Geen bassist deze keer, of ja toch wel, maar zonder bas ('bas is afgelopen weekend overleden') maar met tamboerijn en mondharmonica. De muziek is als altijd prachtig, maar die bas mis je dan toch wel een beetje.
Na een supersnelle bandwissel ('alleen wat instrumenten anders neerzetten en een vers t-shirt aan') staat Junior Eats Alone alweer klaar in de grote zaal. Met naast Michiel, Ronnie, drummer Bas Ernst en bassist Alex Brittijn nu ook gitarist Rob Verbakel en trompettist Henri de Mooij. Al eens eerder gezien tijdens een Popronde, nu dus wat langer. Ze hebben net hun tweede cd uitgebracht en spelen daar natuurlijk veel nummers van. Het is allemaal iets gepolijster dan wat Villeneuf eerder liet horen, het is niet te vergelijken, het is gewoon anders.
Dan nog een laatste keer naar boven naar de lounge voor het optreden van Port of Call, ook al vaker gezien, maar het gaat nooit vervelen. Prachtige liedjes met gitaar en mondharmonica. Prachtig optreden weer dat het publiek bijna helemaal stil krijgt!
De avond is inmiddels nacht geworden als de laatste band het podium betreed. Black Volvo uit Hillegom maakt een stevige powerpop met heel veel energie, maar altijd mooi in harmonie. De drummer is ook de lead-zanger, dat zie je niet vaak. Het is een mooie uitsmijter van een geslaagde zesde editie van het Triplex festival!

LINKS:
Anna Slok
Black Bellies
Alex Wazinsky
Sergio Escoda
Villeneuf
Long Conversations
Junior Eats Alone
Port of Call
Black Volvo's
Triplex festival
LVC

Geen opmerkingen: