vrijdag 10 juni 2011

Stukafest zomereditie vol verrassingen

Stukafest, het STUdenten KAmer FEStival, is de afgelopen drie jaren een succes in Leiden in februari, en ook tijdens de eerste twee NS Try Out Festivals waren ze erbij. In het kader van Juni Cultuurmaand is er nu voor het eerst een zomereditie, niet op studentenkamers, maar in hofjes en achtertuinen van studentenhuizen in het centrum van Leiden .
Op de Pelikaanhof speelt The Secret Love Parade en dat is meteen een succes. Een innemend duo met mooie liedjes en soms erg sombere teksten, maar soms ook scheuren dat het een lust heeft.
Er zijn zes bands en zes lokaties, maar slechts drie speelmomenten van telkens een half uur. Dus The Souldiers, Gerhardt en Lisa Verbelen en Serin Utlu hebben we niet kunnen zien. Maar wel Pien Feith op de Hooigracht, die samen met gitarist/toetsenist Melvin Wevers een prachtige set spelen.
Electronika speelt een hoofdrol bij dit optreden en Pien lost de haar vooruitgesnelde verwachtingen zeker in, maar echt indrukwekkend wordt het op het eind eind als het concert bijna akoustisch wordt. Heel bijzonder. De komende tijd nog te zien op onder andere Oerol en De Parada.
Twee verrassingen tot nu toe, maar het hoogtepunt is het derde optreden en wel van Tin Men & the Telephone op de Jan de Laterehof. Drie geweldige muzikanten met begeleiding van geluidsfragmenten (De Bal) en video (TomTom en KPN Helpdesk). Zelden zo gelachen tijdens een jazzconcert! En het goede nieuws: ze staan hier maandag weer tijdens de Cum Laude concerten! Aanrader.

LINKS:
The Secret Love Parade
Pien Feith
Tin Men & the Telephone
Stukafest

Geen opmerkingen: