donderdag 2 juni 2011

Eerste Hutspop geweldig succes!

Het is Hemelvaartsdag en dus een schitterende dag voor een feestje. Het mooie weer zit helemaal mee en op de Leidse Beestenmarkt heeft Hutspop een leuk festival georganiseerd. Met als eerste band Pleinvrees, hoewel de bandnamen slechts werktitels zijn.
Want bij Hutspop gaan willekeurig samengestelde bands met elkaar de strijd aan. Muzikanten hebben zich opgeven en zijn per instrument gecategoriseerd. De tweede band is Dynamite, die een strakke rockset neerzet, met een prima versie van Jimi Hendrix' Little Wing. Een favoriet!
Zes weken geleden werden de bands geformeerd en kregen ze vijf liedjes mee , waarvan ze er vandaag minimaal vier moeten vertonen. Zoals HodgePodge dat lekker bezig is, maar met een wat wisselend repertoire. Voor de zangeres links is dit haar eerste live optreden. Geen slechte start! Kanshebber.
Het festival is strak georganiseerd en ruim opgezet, dan vallen er wel eens gaatjes in het programma. Die dan gelukkig weer kunnen worden opgevuld door zanger/gitarist Jeffrey Heidstra.
Het publiek is massal afgekomen op dit culturele evenement en terecht, de muziek is goed, het weer en de sfeer ook.
Hutspop begon met tien bands waarvan er uiteindelijk acht over zijn gebleven. Die mogen hier laten horen wat ze in de afgelopen zes weken met elkaar hebben geleerd. Zoals hier Band #7 met de zangeressen Myrthe en Mirthe, zoiets verzin je toch niet?
Het is een wedstrijd, dus er is ook een jury die een perfect uitzicht heeft op het podium. Met onder andere Onno Innemee (links).
Nog een pauzemoment waarbij Ab Baars Darling come home soon (Woodstock, John Sebastian) zingt en een eigen nummer.
Dan even wat power rock met O'Nine als entre-act. Energieke coverband met nummers van Elektric van Go Back to the Zoo tot Johnny B. Goode, Jump en Ik kan het niet alleen.
Dan weer terug naar de Hutspop met Band #3 die een prima bluessetje neerzet met een paar geweldige gitaarsolo's. Ook een aanrader.
Band #4 speelt geen enkel van de opgegeven nummers, doen gewoon hun eigen ding. Beetje rommelig hier en daar, maar zo te horen prima muzikanten.
Band Eight is zo te zien de jongste band van vandaag met weliswaar de mooiste nummers van deze dag, maar niet de perfecte uitvoering.
Ook de Venz van sommige bands laten van zich horen.
Als laatste deelnemer staat Band #9 op het podium met de jongste deelnemer, Lars Hidding, op gitaar. Prima afsluiter en opvallend dat er geen bassist bij dit gezelschap zit. Desondanks, of juist daardoor, een aanrader. Benieuwd hoe de jury dit ziet.
Maar die gaan nog in beraad, tijd voor de organisatoren Petra-Wendy en Rosemarie om presentatrice Thill achter de geraniums te zetten met een flesje wijn. En namens MuziekGezien even de complimenten voor de prima organisatie van dit festival!
Dan volgt nog een slotoptreden van de bekende coverband Komen Lopen met een bijzonder gevarieerd repertoire van Beach Boys tot Poppies. Als toegift spelen ze Merry X-mas van Slade, en dat op Hemelvaartsdag! Het publiek zingt enthousiast mee.
Maar dan is het tijd voor de uitslag, Dynamite, Band #7 en Band #9 zijn door naar de finale op 3 september tijdens het Pleinfestival op de Garenmarkt. Daar gaat het publiek uitmaken wie de uiteindelijke winnaar wordt tijdens het Klapstuk.
Overigens zullen de bar opbrengsten van Hutspop 2011 tijdens Het Glazen Huis 2011 aan deze zelfde Beestenmarkt aan het Rode Kruis gedoneerd worden. En er was nog veel meer te beleven vandaag op de Beestenmarkt, maar kijk daarvoor bij de Leidse Glibber.

LINKS:
Hutspop
O'Nine
Komen Lopen

2 opmerkingen:

Casper zei

Hi Peter,

Leuk stukje en mooie foto's bedankt!

Groetjes
Casper
O'nine

Roos zei

Ontzettend leuk stuk en mooie foto's.

Enorm bedankt

Groetjes Rosemarie van Hutspop