zaterdag 4 juni 2011

Toppunt van creativiteit bij The Ploctones in de Leidse Q-Bus

De Tweede editie van Jazzed Up, een leuk klein jazzfestival in de Q-Bus in Leiden, opent met Diggedyshweng? uit Amsterdam. In 2009 gezien op IJazz, vorig jaar tijdens de PopRonde in Van der Werf en nu met veel (eigen) nieuwe nummers in de Q-Bus. Een mengeling van jazz, funk en soul met als hoogtepunten de nieuwe nummers 'Simply in Love' en 'Nothing'.
Daarna komt de Leids/Amsterdamse band Zosja! een mooie set afleveren, met een repertoire dat bestaat uit standards, maar met eigen aanvullingen en experimenten. Ook al eerder gezien dit jaar, het is een jonge band die duidelijk aan het groeien is, ga zo door!
Maar we komen natuurlijk voor The Ploctones, altijd al een geweldige band die we al veel vaker zagen, maar vanavond gebeurt er iets speciaals. Waar het precies aan ligt is moeilijk te duiden, maar de band is geweldig op dreef, het publiek is enthousiast en de Q-Bus blijkt de ideale zaal voor The Ploctones. Zoals gezegd, we zagen ze al vaker, maar dit is hun beste optreden ooit!
Naast Anton Goudsmit op gitaar, Efraïm Trujillo op sax en Jeroen Vierdag op bas is er ook de nieuwe drummer Kristijan Krajncan. Maakt pas 3 weken deel uit van de band, maar speelt alsof hij het al zijn hele leven doet, geweldig. Ze spelen nummers van hun nieuwste cd 3..2..1.. maar ook oude bekende zoals het indrukwekkende Ernesto en het opzwepende 050 en het heerlijke Muchacho van de nieuwe cd. Met The Ploctones gaat de muziek alle kanten op, maar altijd de goede!
Na afloop nog even naar De Twee Spieghels voor de afterparty waar we nog twee nummers van Clarksdale meepikken. Heel iets anders maar ook niet verkeerd. Iets van de Allman Brothers en Midnight Rambler horen we nog, voordat de band en wij voldaan naar huis gaan.

LINKS:
Diggedyshweng?
Zosja!
The Ploctones
Q-Bus
Clarksdale
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: