zaterdag 11 juni 2011

Weer veel muzikale variatie in Leiden

Nog nauwelijks bijgekomen van het Triplex Festival gisteravond, begint het vandaag alweer in De Twee Spieghels met het Amstredamse trio TBA bestaande uit Anne Guus Teerhuis (piano, winnaar van het YPF Jazz Piano concours in 2009), Tobias Nijboer (bas) en Boris Petrov (drums). Ze spelen drie boeiende sets met nummers van allerlei jazzgrootheden in vaak een eigen arrangement. Heel bijzonder is de bewerking van een stuk van Sjostakovitsj, aangepast aan deze formatie. Een concert dat blijft boeien tot het eind.
Een heel ander geluid is te horen in de Q-bus deze avond met de Engelse groep 24 Pesos. Het klinkt als blues-rock uit het zuiden van de Verenigde Staten met vette grooves op het hammondorgel. Pure energie, je kan haast niet stil blijven staan.
De band bestaat al een paar jaar en heeft onlangs zijn tweede cd uitgebracht, maar is in Nederland nog niet zo bekend. Een klein wondertje dus dat ze hier zomaar in de Q-Bus in Leiden staan met twee aanstekelijke sets met voornamelijk eigen materiaal. En de twee covers (Red House en Politician) zijn bijna herschreven in de stijl van 24 Pesos. Melodie en tekst zijn nog wel te herkennen, het arrangement is compleet anders, mooi!

LINKS:
TBA
De Twee Spieghels
24 Pesos
Q-Bus

Geen opmerkingen: