zaterdag 14 januari 2012

Veel afwisseling met European Union Quartet en Ladyface

Het European Union Quartet is een van de bands waar saxofonist Iman Spaargaren deel van uitmaakt en vandaag spelen ze in De Twee Spieghels. Samen met gitarist Ulrich Elbracht (Duitsland), bassist Gavin Barras (Engeland) en drummer Marek Dorcik (Slowakije) ontstaat er een mooi, dynamisch samenspel met allemaal eigen werk. Goede hedendaagse jazz, voortbouwend op aloude tradities. Met de nadruk op hun nieuwste cd The Dark Peak die afgelopen oktober verscheen. Klassieke jazz in een modern jasje, heel mooi.
Het is een tijdje stil geweest rond Ladyface, maar vanavond doen ze een huiskamerconcert in Leiden. Altijd een leuke setting en we krijgen twee uur lang nummers van Tom Waits voorgeschoteld. Naast de vaste kern van Ab van Bochove op accordeon en zang en Lucia Bronsveld op altsaxofoon, xylophoon en backing vocals, hebben ze een aantal gasten meegenomen zoals Maarten Witkam (Dempsey) op sopraansax en viool, Erik op gitaar, Mark op drums en Jan op bas.
Ruim 20 nummers spelen ze met klassiekers van de lp Closing Time (1973) tot en met de cd Real Gone (2004). In the Neighbourhood, Time, Train Song, Heart of Saturday Night, Dead & Lovely, Jersey Girl en Ol'55 zijn maar een paar nummers die de revue passeren en het optreden eindigt met het meeslepende Tom Traubert's Blues.
Het is een avondje lekker genieten in de goed gevulde huiskamer en een mooie opwarmer voor het concert op 24 januari in de Leidse Schouwburg van het Canadese l’Orchestre d’Hommes-Orchestres, die ook met het repertoire van Tom Waits aan de haal gaan.

LINKS:
European Union Quartet
De Twee Spieghels
Ladyface

Geen opmerkingen: