zondag 15 januari 2012

Supertrio Beek, Boehlee, Koerts in De Twee Spieghels

In Jazz- en wijncafé De Twee Spieghels is het altijd goed toeven, zeker als er live muziek is. De smaakpapillen weten inmiddels dat de wijn daar ver boven gemiddeld is, maar regelmatig zijn er van die dagen dat je ook je oren niet gelooft, zo mooi is de muziek er dan. Zoals vandaag met saxofonist Tom Beek, Karel Boehlee op Fender Rhodes en Robin Koerts op basgitaar en elektronica. Het is een gelegenheidsformatie, ze doen eigenlijk maar wat om het oneerbiedig uit te drukken, maar het is onaards mooi!
Het zijn alle drie musici die we wel vaker zien, Tom Beek o.a. met zijn eigen trio en steeds vaker bij Sven Hammond Soul, en Karel Boehlee met o.a. Toots Thielemans en met The Princess Project en Robin Koerts met State of Monk en zijn Soundbites bij DWDD. En natuurlijk regelmatig in De Twee Spieghels met wisselende bezettingen.
Maar wat ze hier laten horen is echt boven alle (toch wel hooggespannen) verwachtingen, fantastische funky-lounge-nu-jazz. De Spieghels barst zowat uit zijn voegen, terecht, maar het is duidelijk, dit trio moet serieus verder, want zoiets moois horen we zelden!

LINKS:
Tom Beek
Karel Boehlee
Robin Koerts
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: