vrijdag 27 januari 2012

Een avond met de blues op de Leidse Jazzweek

Er is vanavond weer van alles te doen bij de Leidse Jazzweek, mooie concerten op de stadspodia, fijne funk in het LVC, maar ook de traditionele blues avond in de Waag. Die opent met het jonge Leidse bluestalent SugarBoy & The Sinners, zagen ze vorig jaar al een aantal keren, meestal in de kroeg, maar ook op het Summer Jazzfestival. Zijn toch in het afgelopen jaar uitgegroeid van belofte tot talent, staan niet voor niets nu hier!
Ze spelen weer een prima set met blues en rock. Interessante versie ook van No Fun van Iggy Pop! Voor de gelegenheid speelt allesdrummer Martijn Groen vanavond mee. Genieten!
Genieten kun je al jaren van Men in Blues, meer de oude rotten van de blues in Leiden. Ook zij maken er weer een mooie set van met heel veel speelplezier. Ze swingen helemaal de pan uit met Rock This Town en eindigen met het mooie en meeslepend gebrachte Take Me Home. Schitterend!
In de pauze even naar De Twee Spieghels voor het optreden van gitarist Martijn van Iterson met pianist Berthil Busstra, bassist Frans van Geest en drummer Martijn Vink. Ja dat kan niet misgaan, dit kwartet speelt de sterren van de hemel. Ondanks de drukte en de warmte is het intens genieten van het prachtige gitaarspel en de mooie jazz!
Dan is het pauze in De Twee Spieghels dus weer terug naar de Waag en de blues avond waar inmiddels Connie Lush is begonnen aan een wervelend optreden. Een geweldige zangeres, klein van stuk, maar groot van stem. Voornamelijk powerblues van de bovenste plank maar ook een paar schitterende ballads, waaronder een eerbetoon aan de afgelopen week overleden Etta James in de vorm van haar I'd Rather Go Blind. Prachtig!
Een mooiere afsluiting van de blues avond kun je je niet wensen.

LINKS:
SugarBoy and the Sinners
Men in Blues
Martijn van Iterson
Connie Lush
Leidse Jazzweek
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: