zaterdag 21 januari 2012

Twee opmerkelijke concerten op tweede dag Leidse Jazzweek

Het begint vandaag in De Twee Spieghels met bassist Jörgen Fleskens die muziek speelt van zijn nieuwe cd Kumquat. Met Ben van den Dungen op sax, Gerben Klein Willink op trompet & flugelhorn, Lodewijk van der Pol op toetsen en Eric Hoeke op drums. Spelen een soort Fusion, iets dat we niet vaak horen in De Twee Spieghels, maar wat na een tijdje goed bevalt.
Doet bij vlagen denken aan Robert Wyatt begin jaren '70. Rock Bottom, Ruth is Stranger Than Richard en vooral aan zijn Drury Lane cd. Enig minpuntje is de combinatie van sax en trompet, gaat meestal goed, maar hangt er soms net tegenaan. Gelukkig maakt de Bourgogne Blanc '10 die op dit moment wordt binnengebracht alles weer goed.
Dan wordt het kiezen, en dat gaat komende week wel meer gebeuren, want vanavond speelt Full Duplexx bij Hot House in De Burcht en Slim Cessna's Auto Club in de Q-Bus. Beide interessant, maar de keuze valt op de laatste. En dat is niet verkeerd want ze spelen een soort Hillbilly Dead Kennedys gospelpunk. De muziek is geweldig en opzwepend, alleen de teksten zijn (gelukkig) nauwelijks te verstaan, anders zouden we nu allemaal Baptisten zijn geweest.
Maar de Leidse Jazzweek is goed onderweg!

LINKS:
Kumquat
De Twee Spieghels
Slim Cessna's Auto Club
Q-Bus
Leidse Jazzweek

Geen opmerkingen: