vrijdag 13 januari 2012

Derde voorronde Leidse Jazz Award weer van hoog niveau

Het is weer een gezellig drukke boel in De Twee Spieghels tijdens de derde voorronde van de Leiden Jazz Award. De avond opent met gitarist Eran Har Even die samen met Pat Cleaver (bas) en Kevin van den Elzen (drums) een mooi half uur laat klinken. Eerste helft op akoestische gitaar, tweede helft elektrisch. Hij speelt een mix van eigen en bestaande nummers en doet dat goed en origineel, de nummers op akoestische gitaar doen een beetje Spaans aan. Prima set!
Als tweede is pianist Robert van der Padt aan de beurt met Joost Verbakel op bas, Tom Nieuwehuijse op drums en Remi KazuKauskas op dwarsfluit. Hij speelt allemaal eigen composities en begint met een stuk dat hij qua stijl Absolute Muziek noemt en dat klinkt goed. Daarna gaat hij over op muziek die een verhaal vertelt, die emotioneel is, poetisch, zingt en danst. Het verhaal verteld hij er dan zelf bij, zowel pratend als spelend. Een bijzonder orgineel geluid en een goede presentatie!
Als derde vanavond speelt pianist Dominic J. Marshall samen met Pat Cleaver (bas, zijn tweede optreden vanavond) en Ruben Stein (drums). Zijn muziek is dan weer meeslepend en sterk, maar gaat vervolgens alle kanten op, het evenwicht ontbreekt nog een beetje. Het is ook allemaal enigzins introvert en dat is jammer.
En dan is het weer tijd voor de prijzen, Robert van der Padt krijgt, dankzij de db-meter de publieksprijs. En wie zou er nu niet blij zijn met zo'n enorme fles bier?
Op de achtergrond de presentator van de voorrondes, Fons Delemarre.
De jury komt tot een andere conclusie en wel dat Eran Har Even door gaat naar de volgende ronde dankzij zijn mooie klank en composities. Volgens de jury is hij klaar voor het grote werk!
Als toegift speelt Eran nog twee nummers, waarvan één met Dominic J. Marshall erbij, want dat is jazz, lekker samenspelen! En de echte winnaar is natuurlijk het publiek, dat heeft weer een prima muzikale avond achter de kiezen.

LINKS:
Eran Har Even
Robert van der Padt
Dominic Marshall
Leidse Jazzweek
De Twee Spieghels

Geen opmerkingen: